Kodak / The Memory Observatory
       
     
       
     
The Structure
       
     
Inside The Memory Observatory
       
     
002-1.gif
       
     
   "It’s a bit like being in a rave “chill room” circa 1994, which is to say it’s about the most relaxing thing you can do at SXSW this year."     - International Business Times
       
     
Color
       
     
       
     
Backstage
       
     
Kodak / The Memory Observatory
       
     
Kodak / The Memory Observatory

Concept, art direction, design

Agency: Junior

To launch the new Kodak Moments mobile app, we created The Memory Observatory at SXSW 2016. This experiential event allowed people to literally step inside their memories as we brought them to life through color, sound, sight, and smell.

“One of SXSW’s Best Installations” by Brand Intelligence, it generated more than 1B media impressions.

PRESS

Adweek

International Business Times

MacWorld

JWT

       
     
Trailer

Art direction, writing, animation and editing 

The Structure
       
     
The Structure

The structure contained two rooms connected by a small hallway. Those who went through the Reflection Room submitted a meaningful photo and talked about it with an Experience Guide. 

They were then taken into The Memory Observatory, a larger room with up to 20 people lying within a mirrored kaleidoscopic room. The image was then projected on the ceiling as the audio of the person's story was live mixed and combined with sound effects. Colors and smells associated with the memory were also brought in.

Inside The Memory Observatory
       
     
Inside The Memory Observatory
002-1.gif
       
     
   "It’s a bit like being in a rave “chill room” circa 1994, which is to say it’s about the most relaxing thing you can do at SXSW this year."     - International Business Times
       
     

"It’s a bit like being in a rave “chill room” circa 1994, which is to say it’s about the most relaxing thing you can do at SXSW this year."

- International Business Times

Color
       
     
Color

Emotions were mapped to colors and projected up from the floor, creating a totally unique experience for each participant.

       
     
case study
Backstage
       
     
Backstage

Artistic director Marcos Lutyens and team members from Special Guest worked backstage to live cut the audio.